Cetatea Oratia

  • situata la 5-6 km nord de Rucar, in raza satului Podu Dambovitei si la 2 km de raul Dambovita;
  • construita in anul 1212, de cavalerii teutoni, la indemnul regelui Andrei al II-lea al Ungariei;
  • acesta le-a cerut cavalerilor teutoni, care se retrageau spre vestul Europei, dupa luptele purtate in locurile sfinte, sa participe la apararea hotarelor Tarii Barsei impotriva navalirilor triburilor migratoare ale cumanilor; in acest scop, le-a acordat dreptul de a ridica in zona cetati si orase; teutonii au cautat sa-si extinda stapanirea si peste Carpati, zidind astfel cetatea Oratia, puternic post de paza al trecatorii Branului. (sursa)

Rezerva online

nume

telefon

sosire

tip camera

email

plecare

numar camere


Divertisment
La Pensiunea Meridian aveti garantia ca nu va veti plictisi nicio clipa. Va punem la dispozitie o gama diversificata de modalitati de petrecere a timpului liber.

Pentru si mai multa adrenalina, se afla in apropierea pensiunii un parc de aventura unde puteti sa va dati cu  TIROLIANA sau sa faceti catarari pe un PANOU DE ALPINISM.

Puteti face PLIMBARI CALARE prin munti (incepatori si avansati) sau puteti juca un PAINTBALL. Bineinteles, drumetiile nu lipsesc din oferta noastra. 

Detalii in sectiunea servicii si preturi.

Impresii
Pensiunea si camerele sunt spatioase, curate si bine incalzite. Mancarea a fost buna si suficienta Personalul deosebit de amabil. Multumesc, vom reveni!

- Mihai Tanase
Nota 10. Vom reveni cu placere. Totul a fost OK.

- Draghici Ion
O zona foarte frumoasa si linistita, ce îti poate oferi diferite drumetii, pentru toate gusturile, unde cu siguranta poti uita de orice problema. Conditiile de cazare au fost foarte ok, gazde primitoare si o bucatarie plina de bucate bune. Nimic de reprosat !

- Ionut Codescu