Cetatea Oratia

  • situata la 5-6 km nord de Rucar, in raza satului Podu Dambovitei si la 2 km de raul Dambovita;
  • construita in anul 1212, de cavalerii teutoni, la indemnul regelui Andrei al II-lea al Ungariei;
  • acesta le-a cerut cavalerilor teutoni, care se retrageau spre vestul Europei, dupa luptele purtate in locurile sfinte, sa participe la apararea hotarelor Tarii Barsei impotriva navalirilor triburilor migratoare ale cumanilor; in acest scop, le-a acordat dreptul de a ridica in zona cetati si orase; teutonii au cautat sa-si extinda stapanirea si peste Carpati, zidind astfel cetatea Oratia, puternic post de paza al trecatorii Branului. (sursa)

Divertisment
La Pensiunea Meridian aveti garantia ca nu va veti plictisi nicio clipa. Va punem la dispozitie o gama diversificata de modalitati de petrecere a timpului liber.

Pentru si mai multa adrenalina, se afla in apropierea pensiunii un parc de aventura unde puteti sa va dati cu  TIROLIANA sau sa faceti catarari pe un PANOU DE ALPINISM.

Puteti face plimbari calare prin munti (incepatori si avansati).
Bineinteles, drumetiile nu lipsesc din oferta noastra. 


Impresii
Curatenie, liniste, verdeata, aer curat, miros de iarba cosita, mancare excelenta...ce altceva iti poti dori? Totul a fost minunat si asteptam cu nerabdare sa revenim.

- Nicoleta
Very nice place. Quiet, peaceful, nice views

- Sergiu Serge
Cel mai mult am apreciat modul in care am fost tratati. Camere OK, zona foarte linistita. Cei de acolo nu ne-au deranjat absolut cu nimic, nu ne-au reprosat nimic, cu toate ca am fost un grup destul de galagios. La micul dejun au stat dupa fiecare dintre noi, pana am terminat cu totii de mancat. O experienta placuta. Multumim!

- Gabriel Bondac